Mutlu, HayrettinDoğan, Murat2022-12-182022-12-182022Mutlu, H. (2022). Catering hizmetlerinde beslenme ilkeleri. Doğan, Murat (Ed.), Toplu Beslenme Sistemleri ve Catering Hizmetleri Yönetimi içinde (pp. 25-48). Ankara: Nobel Akademik Yayıncılık Eğitim Danışmanlık.97860579280789786254273186https://hdl.handle.net/20.500.13055/334İnsanoğlunun doğduğu andan itibaren ihtiyaç duyduğu temel gereksinimlerinden olan beslenme, yaşamın sonuna kadar sağlığın korunması için önemli çevresel faktörlerdendir. Beslenme süreklilik gerektirdiği ve ihtiyaçların değişkenliğine adapte edildiği için dikkatli yönetilme i gerekir ve güç bir süreci kapsamaktadır. Bu sürecin, bireyin beslenmeye ilişkin aktiviteleri ile fizyolojik ihtiyaçlarını kapsamasının yanı u-a sosyal ve psikolojik ihtiyaçlarını da kapsadığı göz önünde bulundurulmalıdır.trinfo:eu-repo/semantics/restrictedAccessCatering HizmetleriBeslenme İlkeleriToplu Beslenme SistemleriCatering hizmetlerinde beslenme ilkeleriBook Chapter2548