Search
Now showing items 1-10 of 12
Spectrofluorimetric analysis of ticagrelor in pharmaceutical formulations and spiked human plasma using 1-dimethylaminonaphthalene-5-sulphonyl chloride reagent
(Marmara University Press, 2020)
A sensitive method is presented for the determination of the ticagrelor (TCG) in human plasma and pharmaceutical preparations using 5-(dimethylamino)naphthalene-1-sulfonyl chloride (dansyl chloride). Ticagrelor contains a ...
The use of social network in daily pediatric practice and education: Turkish pediatric atelier
(Hindawi, 2020)
Using social media applications in pediatric education is not outdated, and its effectiveness has not been tested yet. For this reason, we shared the first results of the Pediatric Atelier experience that we realized through ...
A liquid chromatographic analysis of deferasirox in human breast milk with fluorimetric detection
(Springer, 2020)
To determine deferasirox in human breast milk a novel, sensitive high-performance liquid chromatographic method with fluorescence detection has been developed. Precolumn derivatization process is applied to achieve fluorescent ...
Kızlarda/kadınlarda sünnet
(İsar Yayınları, 2020)
[No Abstract Available]
Kefir kültürü ile fermente sucuk üretimi
(Insac, 2020)
Bu çalışmada, fermente sucuk üretiminde, kefir kültürünün ve çeşitli oranlarda klasik sucuk kültürüyle kombinasyonun starter kültür olarak kullanılmasının mikrobiyolojik kalitesi üzerindeki etkisi araştırılmıştır. Bu amaçla, ...
Percutaneous treatment with the Örmeci technique of cystic echinococcosis: experience of single center
(MedCrave, 2020)
Background: Hydatid disease is caused by the larval stage of Echinococcus Granulosis which is an important public health and economic problem. The treatment of hydatid cyst is not optimal yet.
Objective: We want to show ...
Mutfak şeflerinin menü planlama ve analiz yöntemlerine yaklaşımları: İstanbul ilinde bir araştırma
(Iksad Publications, 2020)
İnsanoğlu yaşamını sürdürebilmek için, düzenli olarak beslenmek zorundadır.
Bu yönüyle beslenme kültürü, insanlığın var olduğu dönemden itibaren
başlamaktadır. Bu düzenli beslenmeyi sağlayabilmek adına insanoğlu günlük, ...
Orta öğretim düzeyinde turizm ve otelcilik alanında aşçılık eğitimi alan öğrencilerin gıda güvenliği hakkında bilgi ve uygulamaları: İstanbul örneği
(Iksad Publications, 2020)
Beslenme, insanların sağlıklı yaşam sürdürebilmeleri için gerekli en temel ihtiyaçtır. Sağlıklı
besin tüketiminde, gıda güvenliği kriterine dikkat edilmesi gerekmektedir. Gıda güvenliği;
tarladan sofraya gelene kadar ...
Farklı marinasyon sosları ile işlenmiş ve ızgara edilmiş dana etinin bazı fiziksel özelliklerindeki değişimlerinin incelenmesi
(Iksad Publications, 2020)
Farklı cins etlerin değişik soslar kullanılarak marine edilmesi mutfaklarda
yaygın bir uygulamadır. Etin pişirme ve lezzet algısını olumlu yönde etkileyen
marinasyon araştırmacıların ilgisini çeken konuların başında ...
The popularity of the dietary supplements and functional foods in the coronavirus pandemic: a perspective from google trends
(Halk Sağlığı Uzmanları Derneği, 2020)
Coronavirus pandemic is the global concern due to reach to alarming level of infected
patients in worldwide. Maintenance of social isolation and hygiene are the main ways for protection against infections.
However, some ...