Browsing by Author "Mutlu, Hayrettin"
Now showing items 1-10 of 10
-
Adipokinler ve metabolik etkileri
Günalan, Elif; Mutlu, Hayrettin (Hatiboğlu Yayıncılık, 2021)[No Abstract Available] -
Determination of nutritional status of children with special needs: a pilot study
Demirci, Ülkü; Korkmaz, Merve Penpe; Mutlu, Hayrettin (Ayşegül Kaptanoğlu, 2021)Psychosocial and abnormal determinants in children and adolescents with special needs can be effective in feeding behavior. In children with special needs, the development of food selection or hypersensitivity observed ... -
Diyabetik çilek reçeli üretiminde keçiboynuzu unu, stevya ve tarçın kullanımının ürünün duyusal özellikleri üzerine etkisi
Mutlu, Elis; Yalınkılıç, Barış; Mutlu, Hayrettin (Bayçınar Tıbbi Yayıncılık, 2021)Reçel; meyve ve sebzelerin bütün veya parça halinde, yardımcı ürünler ile (sakkaroz, kıvam vericiler, asitliği düzenleyiciler vs.) ısıl işlem uygulanarak belirli bir kıvama getirilmesiyle elde edilen, yüksek şeker içeriğine ... -
Farklı marinasyon sosları ile işlenmiş ve ızgara edilmiş dana etinin bazı fiziksel özelliklerindeki değişimlerinin incelenmesi
Koç, Esra; Tekiner, İsmail Hakkı; Mutlu, Hayrettin (Iksad Publications, 2020)Farklı cins etlerin değişik soslar kullanılarak marine edilmesi mutfaklarda yaygın bir uygulamadır. Etin pişirme ve lezzet algısını olumlu yönde etkileyen marinasyon araştırmacıların ilgisini çeken konuların başında ... -
Gıda, beslenme ve nutrisyonalizm
Mutlu, Hayrettin; Erdoğan, Rabia Melda (Nobel Akademik Yayıncılık, 2021)[No Abstract Available] -
Mutfak şeflerinin menü planlama ve analiz yöntemlerine yaklaşımları: İstanbul ilinde bir araştırma
Demirçakmak, İbrahim Levent; Mutlu, Hayrettin (Iksad Publications, 2020)İnsanoğlu yaşamını sürdürebilmek için, düzenli olarak beslenmek zorundadır. Bu yönüyle beslenme kültürü, insanlığın var olduğu dönemden itibaren başlamaktadır. Bu düzenli beslenmeyi sağlayabilmek adına insanoğlu günlük, ... -
A new trend in gastronomy: Culinary medicine chef
Mutlu, Hayrettin; Doğan, Murat (Elsevier, 2021)The aim of this study was to determine the theoretical, practical, and conceptual framework of culinary medicine, a niche emerging trend in gastronomy. The focus group interview method, a qualitative research design, was ... -
Orta öğretim düzeyinde turizm ve otelcilik alanında aşçılık eğitimi alan öğrencilerin gıda güvenliği hakkında bilgi ve uygulamaları: İstanbul örneği
Tokay, Murat Mutlu; Mutlu, Hayrettin (Iksad Publications, 2020)Beslenme, insanların sağlıklı yaşam sürdürebilmeleri için gerekli en temel ihtiyaçtır. Sağlıklı besin tüketiminde, gıda güvenliği kriterine dikkat edilmesi gerekmektedir. Gıda güvenliği; tarladan sofraya gelene kadar ... -
Relationship of lectin proteins and health: studies on product development without lectin
Öncel, Hasan Uğur; Toker, Duygu; Mutlu, Hayrettin; Tarlak, Fatih (Chemistry-Biology Department of North University of Baia Mare Romania, 2021)Foods that contain lectin protein prevent the body from reaching the required nutritional content, thus not completely benefit, when consumed. In the literature, it is reported that people with lectin sensitivity could ...