Search
Now showing items 1-10 of 18
Diyabetik çilek reçeli üretiminde keçiboynuzu unu, stevya ve tarçın kullanımının ürünün duyusal özellikleri üzerine etkisi
(Bayçınar Tıbbi Yayıncılık, 2021)
Reçel; meyve ve sebzelerin bütün veya parça halinde, yardımcı ürünler ile (sakkaroz, kıvam vericiler, asitliği
düzenleyiciler vs.) ısıl işlem uygulanarak belirli bir kıvama getirilmesiyle elde edilen, yüksek şeker içeriğine ...
Farklı marinasyon sosları ile işlenmiş ve ızgara edilmiş dana etinin bazı fiziksel özelliklerindeki değişimlerinin incelenmesi
(Iksad Publications, 2020)
Farklı cins etlerin değişik soslar kullanılarak marine edilmesi mutfaklarda
yaygın bir uygulamadır. Etin pişirme ve lezzet algısını olumlu yönde etkileyen
marinasyon araştırmacıların ilgisini çeken konuların başında ...
Adipokinler ve metabolik etkileri
(Hatiboğlu Yayıncılık, 2021)
[No Abstract Available]
Kara mürverin antiviral ve antibakteriyel özellikleri
(Nobel Bilimsel Eserler, 2022)
Kara mürver çiçekleri ve meyvelerinin, zengin kimyasal bileşimleri nedeniyle geleneksel olarak halk hekimliğinde kullanılmaktadır. Günümüzde bu bitkiye ait çiçek ve meyve ekstraktları, besin takviyelerinin
önemli bir ...
Tiroid hastalıklarında mikrobiyotanın rolü
(İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi, 2022)
Bağırsak mikrobiyotası, konakçının sindirim ve immünolojik homeostazını sağlaması için gereklidir. Mikrobiyota homeostazı bozulduğunda ve disbiyoz meydana geldiğinde, epitel bariyerin bozulması başta immünolojik ve metabolik ...
Obezite ve bariatrik cerrahi
(Kongre Kitabevi, 2021)
[No Abstract Available]
Mutfak şeflerinin menü planlama ve analiz yöntemlerine yaklaşımları: İstanbul ilinde bir araştırma
(Iksad Publications, 2020)
İnsanoğlu yaşamını sürdürebilmek için, düzenli olarak beslenmek zorundadır.
Bu yönüyle beslenme kültürü, insanlığın var olduğu dönemden itibaren
başlamaktadır. Bu düzenli beslenmeyi sağlayabilmek adına insanoğlu günlük, ...
Catering hizmetlerinde beslenme ilkeleri
(Nobel Akademik Yayıncılık Eğitim Danışmanlık, 2022)
İnsanoğlunun doğduğu andan itibaren ihtiyaç duyduğu temel gereksinimlerinden olan beslenme, yaşamın sonuna kadar sağlığın korunması için önemli çevresel faktörlerdendir. Beslenme süreklilik gerektirdiği ve ihtiyaçların ...
Determination of nutritional status of children with special needs: a pilot study
(Ayşegül Kaptanoğlu, 2021)
Psychosocial and abnormal determinants in children and adolescents with special needs can be effective in feeding behavior. In children with special needs, the development of food selection or hypersensitivity observed ...
Orta öğretim düzeyinde turizm ve otelcilik alanında aşçılık eğitimi alan öğrencilerin gıda güvenliği hakkında bilgi ve uygulamaları: İstanbul örneği
(Iksad Publications, 2020)
Beslenme, insanların sağlıklı yaşam sürdürebilmeleri için gerekli en temel ihtiyaçtır. Sağlıklı
besin tüketiminde, gıda güvenliği kriterine dikkat edilmesi gerekmektedir. Gıda güvenliği;
tarladan sofraya gelene kadar ...