Yavuz Özdemir

Yükleniyor...
Profil fotoğrafı
E-posta Adresi ORCID Profili YÖK Araştırmacı Profili

Araştırma projeleri

Organizasyon Birimleri

Adı Soyadı

Yavuz Özdemir

İlgi Alanları

Kurumdaki Durumu

Arama Sonuçları

Listeleniyor 1 - 3 / 3
  • Yayın
    Meslek hastalıkları ve iş kazaları ile ilgili istatistiksel çalışmalar: Literatür taraması
    (2024) Çetin, Metin Berk; Özdemir, Yavuz; Yıldırım, Mustafa; Aytekin, Mehmet Alp
    İş kazası ve meslek hastalıkları, çalışma yaşamında önemli bir sorundur. Bu sorunların önlenmesi ve azaltılması için istatistiksel verilerden yararlanmak önemlidir. İstatistik, iş kazası ve meslek hastalıklarının sayısal olarak ifade edilmesini sağlar. Bu veriler, sorunların hangi sektörlerde, hangi mesleklerde, hangi yaş gruplarında ve hangi cinsiyetlerde daha fazla olduğunun belirlenmesine yardımcı olur. Bu bilgiler, sorunların önlenmesi ve azaltılması için alınacak önlemlerin belirlenmesinde kullanılır. Bu çalışmada meslek hastalıkları ve iş kazaları ile ilgili istatistiksel yöntemler kullanılarak yapılmış çalışmalar incelenmiştir. İstatistiksel çalışmaların performans izleme, mevcut durum hakkında yorumlar yapma ve gelecek hakkında önlem alma gibi konularda yol gösterici olduğu görülmüştür.
  • Yayın
    Hastanelerde kuruluş yeri seçimi: Literatür taraması
    (Toros Üniversitesi, 2024) Özkan, Beyza; Özdemir, Yavuz; Yıldırım, Mustafa; Kavak, Hakan
    Hastane yeri seçiminde en uygun yeri bulabilmek adına birçok yöntem kullanılmaktadır. Bu çalışmada, literatürde yer alan hastane kuruluş yeri seçimi üzerine yapılan derleme çalışmaları incelenmiştir. Çalışmalarda sıklıkla kullanılan karar verme teknikleri ve dikkate alınan kriterler ele alınmıştır. Derleme sonucunda, hastane kuruluş yeri seçimi çalışmalarında en çok tercih edilen karar verme yönteminin AHP (Analytical Hierarchy Process) olduğu görülmüştür. İkinci sıklıkla kullanılan yöntem GIS (Geographical Information Systems), takip eden yöntemler ise TOPSIS (Technique for Order Preference by Similarity to Ideal Solution), MCA (Multi‐Criteria Analysis) ve GRA (Gray Relational Analysis) olarak belirlenmiştir. Çalışmalarda en fazla önemsenen kriterin erişilebilirlik, ikincisinin maliyet olduğu anlaşılmıştır. Diğer önde gelen kriterler ise güvenli çevre, demografik yapı, nüfus yoğunluğu olarak saptanmıştır. Ağırlıklı olarak lite-ratürde son 5 yıldaki çalışmalar incelenerek, hastane yer seçimi kararı vermek isteyen karar vericiler için, kullanılacak yöntemler ve kriterler konusunda öneride bulunarak, verilecek kararın bilimsel temellere dayandırılması bu çalışmanın katkısı olacaktır.
  • Yayın
    İşletmelerde rekabet avantajı için dinamik planlama ve iş akış yönetiminin irdelenmesi
    (Toros Üniversitesi, 2024) Atagül, Eda Nur; Özdemir, Yavuz; Yıldırım, Mustafa; Aytekin, Mehmet Alp
    Bu çalışma, günümüz iş dünyasında dinamik planlama ve iş akışı yönetiminin önemini vurgulamakta ve bu stratejilerin şirketler için sağladığı avantajları açıklamaktadır. Dinamik planlamanın, iş ortamlarındaki hızlı değişimlere hızlı adaptasyon yeteneği, rekabet avantajı elde etme açısından kritik bir faktördür. Literatür taraması, iş akışı yönetiminin süreç analizi ve otomasyon entegrasyonuyla şirketlerin süreç verimliliğini artırma potansiyelini göstermektedir. İş akışı yönetimi, süreçlerin detaylı analizi ve otomasyon araçlarıyla entegrasyonu sayesinde, iş süreçlerini daha hızlı ve etkili hale getirerek kaynakların daha verimli kullanılmasına olanak tanımaktadır. Sonuç olarak, dinamik planlama ve iş akışı yönetimi, gelişmiş teknolojik altyapı, eğitim ve değişim yönetimi gibi stratejik unsurlarla desteklendiğinde, şirketlere rekabet avantajı kazandırarak başarılı bir iş stratejisi oluşturmanın temelini oluşturmaktadır. Dinamik planlama ve iş akış yönetimi konusundaki literatür taramasında, en fazla çalışmanın bilişim ve inşaat sektöründe olduğu görülmektedir.