Fruktoz: Dost mu düşman mı?
Yükleniyor...
Dosyalar
Tarih
2025
Yazarlar
Dergi Başlığı
Dergi ISSN
Cilt Başlığı
Yayıncı
Orient Yayınları
Erişim Hakkı
info:eu-repo/semantics/closedAccess
Özet
Fruktozun Kimyası ve Kaynakları. Fruktoz, basit bir şeker (monosakkarit) olup, doğada meyvelerde, balda ve bazı sebzelerde bulunur. Glukozdan yaklaşık 1,7 kat daha tatlıdır, bu nedenle gıda endüstrisinde yaygın olarak kullanılır. Ancak, fruktozun metabolizması glukozdan oldukça farklıdır ve bu farklılık, sağlık üzerinde hem olumlu hem de olumsuz etkilere yol açabilir (Tappy & Lê, 2010).
Açıklama
Anahtar Kelimeler
Fruktoz, Monosakkarit
Kaynak
Çocuklarda Beslenme ve Besin Kaynakları
WoS Q Değeri
Scopus Q Değeri
Cilt
Sayı
Künye
Akçay, T. (2025). Fruktoz: Dost mu düşman mı?. Y. K. Haspolat, H. Döneray, & S. Atıcı (Eds.), Çocuklarda Beslenme ve Besin Kaynakları, (ss. 94-107). Orient Yayınları.