Fruktoz: Dost mu düşman mı?

Yükleniyor...
Küçük Resim

Tarih

2025

Dergi Başlığı

Dergi ISSN

Cilt Başlığı

Yayıncı

Orient Yayınları

Erişim Hakkı

info:eu-repo/semantics/closedAccess

Araştırma projeleri

Organizasyon Birimleri

Dergi sayısı

Özet

Fruktozun Kimyası ve Kaynakları. Fruktoz, basit bir şeker (monosakkarit) olup, doğada meyvelerde, balda ve bazı sebzelerde bulunur. Glukozdan yaklaşık 1,7 kat daha tatlıdır, bu nedenle gıda endüstrisinde yaygın olarak kullanılır. Ancak, fruktozun metabolizması glukozdan oldukça farklıdır ve bu farklılık, sağlık üzerinde hem olumlu hem de olumsuz etkilere yol açabilir (Tappy & Lê, 2010).

Açıklama

Anahtar Kelimeler

Fruktoz, Monosakkarit

Kaynak

Çocuklarda Beslenme ve Besin Kaynakları

WoS Q Değeri

Scopus Q Değeri

Cilt

Sayı

Künye

Akçay, T. (2025). Fruktoz: Dost mu düşman mı?. Y. K. Haspolat, H. Döneray, & S. Atıcı (Eds.), Çocuklarda Beslenme ve Besin Kaynakları, (ss. 94-107). Orient Yayınları.