Catering hizmetlerinde beslenme ilkeleri

Yükleniyor...
Küçük Resim

Tarih

2022

Dergi Başlığı

Dergi ISSN

Cilt Başlığı

Yayıncı

Nobel Akademik Yayıncılık Eğitim Danışmanlık

Erişim Hakkı

info:eu-repo/semantics/restrictedAccess

Araştırma projeleri

Organizasyon Birimleri

Dergi sayısı

Özet

İnsanoğlunun doğduğu andan itibaren ihtiyaç duyduğu temel gereksinimlerinden olan beslenme, yaşamın sonuna kadar sağlığın korunması için önemli çevresel faktörlerdendir. Beslenme süreklilik gerektirdiği ve ihtiyaçların değişkenliğine adapte edildiği için dikkatli yönetilme i gerekir ve güç bir süreci kapsamaktadır. Bu sürecin, bireyin beslenmeye ilişkin aktiviteleri ile fizyolojik ihtiyaçlarını kapsamasının yanı u-a sosyal ve psikolojik ihtiyaçlarını da kapsadığı göz önünde bulundurulmalıdır.

Açıklama

Anahtar Kelimeler

Catering Hizmetleri, Beslenme İlkeleri, Toplu Beslenme Sistemleri

Kaynak

Toplu Beslenme Sistemleri ve Catering Hizmetleri Yönetimi

WoS Q Değeri

Scopus Q Değeri

Cilt

Sayı

Künye

Mutlu, H. (2022). Catering hizmetlerinde beslenme ilkeleri. Doğan, Murat (Ed.), Toplu Beslenme Sistemleri ve Catering Hizmetleri Yönetimi içinde (pp. 25-48). Ankara: Nobel Akademik Yayıncılık Eğitim Danışmanlık.