Catering hizmetlerinde beslenme ilkeleri
Yükleniyor...
Tarih
2022
Yazarlar
Dergi Başlığı
Dergi ISSN
Cilt Başlığı
Yayıncı
Nobel Akademik Yayıncılık Eğitim Danışmanlık
Erişim Hakkı
info:eu-repo/semantics/restrictedAccess
Özet
İnsanoğlunun doğduğu andan itibaren ihtiyaç duyduğu temel gereksinimlerinden olan beslenme, yaşamın sonuna kadar sağlığın korunması için önemli çevresel faktörlerdendir. Beslenme süreklilik gerektirdiği ve ihtiyaçların değişkenliğine adapte edildiği için dikkatli yönetilme i gerekir ve güç bir süreci kapsamaktadır. Bu sürecin, bireyin beslenmeye ilişkin aktiviteleri ile fizyolojik ihtiyaçlarını kapsamasının yanı u-a sosyal ve psikolojik ihtiyaçlarını da kapsadığı göz önünde bulundurulmalıdır.
Açıklama
Anahtar Kelimeler
Catering Hizmetleri, Beslenme İlkeleri, Toplu Beslenme Sistemleri
Kaynak
Toplu Beslenme Sistemleri ve Catering Hizmetleri Yönetimi
WoS Q Değeri
Scopus Q Değeri
Cilt
Sayı
Künye
Mutlu, H. (2022). Catering hizmetlerinde beslenme ilkeleri. Doğan, Murat (Ed.), Toplu Beslenme Sistemleri ve Catering Hizmetleri Yönetimi içinde (pp. 25-48). Ankara: Nobel Akademik Yayıncılık Eğitim Danışmanlık.