Catering hizmetlerinde beslenme ilkeleri
dc.authorid | 0000-0002-6560-5831 | en_US |
dc.authorscopusid | 56723695800 | en_US |
dc.authorwosid | ABI-5606-2020 | en_US |
dc.contributor.author | Mutlu, Hayrettin | |
dc.contributor.editor | Doğan, Murat | |
dc.date.accessioned | 2022-12-18T08:57:56Z | |
dc.date.available | 2022-12-18T08:57:56Z | |
dc.date.issued | 2022 | en_US |
dc.department | Fakülteler, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Beslenme ve Diyetetik Bölümü | en_US |
dc.description.abstract | İnsanoğlunun doğduğu andan itibaren ihtiyaç duyduğu temel gereksinimlerinden olan beslenme, yaşamın sonuna kadar sağlığın korunması için önemli çevresel faktörlerdendir. Beslenme süreklilik gerektirdiği ve ihtiyaçların değişkenliğine adapte edildiği için dikkatli yönetilme i gerekir ve güç bir süreci kapsamaktadır. Bu sürecin, bireyin beslenmeye ilişkin aktiviteleri ile fizyolojik ihtiyaçlarını kapsamasının yanı u-a sosyal ve psikolojik ihtiyaçlarını da kapsadığı göz önünde bulundurulmalıdır. | en_US |
dc.identifier.citation | Mutlu, H. (2022). Catering hizmetlerinde beslenme ilkeleri. Doğan, Murat (Ed.), Toplu Beslenme Sistemleri ve Catering Hizmetleri Yönetimi içinde (pp. 25-48). Ankara: Nobel Akademik Yayıncılık Eğitim Danışmanlık. | en_US |
dc.identifier.endpage | 48 | en_US |
dc.identifier.isbn | 9786057928078 | |
dc.identifier.isbn | 9786254273186 | |
dc.identifier.startpage | 25 | en_US |
dc.identifier.uri | https://hdl.handle.net/20.500.13055/334 | |
dc.institutionauthor | Mutlu, Hayrettin | |
dc.language.iso | tr | en_US |
dc.publisher | Nobel Akademik Yayıncılık Eğitim Danışmanlık | en_US |
dc.relation.ispartof | Toplu Beslenme Sistemleri ve Catering Hizmetleri Yönetimi | en_US |
dc.relation.publicationcategory | Kitap Bölümü - Ulusal | en_US |
dc.rights | info:eu-repo/semantics/restrictedAccess | en_US |
dc.subject | Catering Hizmetleri | en_US |
dc.subject | Beslenme İlkeleri | en_US |
dc.subject | Toplu Beslenme Sistemleri | en_US |
dc.title | Catering hizmetlerinde beslenme ilkeleri | en_US |
dc.type | Book Chapter | en_US |
dspace.entity.type | Publication |
Dosyalar
Orijinal paket
1 - 1 / 1
Kapalı Erişim
- İsim:
- Catering Hizmetlerinde Beslenme İlkeleri.pdf
- Boyut:
- 3.1 MB
- Biçim:
- Adobe Portable Document Format
- Açıklama:
- Tam Metin / Full Text
Lisans paketi
1 - 1 / 1
Kapalı Erişim
- İsim:
- license.txt
- Boyut:
- 1.44 KB
- Biçim:
- Item-specific license agreed upon to submission
- Açıklama: