Mühendislik içeren bir menü
Yükleniyor...
Tarih
2023
Yazarlar
Dergi Başlığı
Dergi ISSN
Cilt Başlığı
Yayıncı
Nobel Akademik Yayıncılık
Erişim Hakkı
info:eu-repo/semantics/closedAccess
Özet
Gastronomi Mühendisliği kitabının amacı; mühendislik bilimi perspektifi ile gastronomi alanına yeni bir bakış açısı getirmek ve gastronomi mühendisliğinin temel bileşenlerinin ana özelliklerini açıklamaktır. Kitabın diğer bir hedefi ise mutfakta, mühendislik prensiplerini ve araçlarını kullanarak yaratıcı ve yenilikçi yemeklerin hazırlanmasını sağlamaktır. Kitabımız, kısaca gastronomi mühendisliğinin temel kazanımları ile mutfak uygulamalarında fiziksel ve kimyasal dönüşümlere rehberlik ederek en iyi kalite, lezzet ve görsellikte yemeklerin nasıl tasarlanacağını anlatmaktadır. Bu bağlamda kitabın konuları aşçıların, gastronomi uzmanlarının, turizmcilerin, gıda teknikerlerinin, diyetisyenlerin ve gıda mühendislerinin çalışma alanlarını kapsamaktadır. Bununla birlikte Aşçılık, Gastronomi ve Mutfak Sanatları, Turizm İşletmeciliği, Gıda Teknolojisi, Beslenme ve Diyetetik ve Gıda Mühendisliği bölümleri için önemli bir ders kaynağı olacaktır.
Açıklama
Anahtar Kelimeler
Gastronomi Mühendisliği, Menü, Yemek Yeme Sanatı, Mutfak
Kaynak
Gastronomi Mühendisliği
WoS Q Değeri
Scopus Q Değeri
Cilt
Sayı
Künye
Tabak, T., Taş, M., & Mutlu, H. (2023). Mühendislik içeren bir menü. M. Doğan (Ed.), Gastronomi Mühendisliği içinde (pp. 255-271). İstanbul: Nobel Akademik Yayıncılık.