Mühendislik içeren bir menü

dc.authorid0000-0002-6560-5831en_US
dc.authorscopusid56723695800en_US
dc.authorwosidABI-5606-2020en_US
dc.contributor.authorTabak, Tolgahan
dc.contributor.authorTaş, Mehmet
dc.contributor.authorMutlu, Hayrettin
dc.contributor.editorDoğan, Murat
dc.date.accessioned2023-12-29T06:28:12Z
dc.date.available2023-12-29T06:28:12Z
dc.date.issued2023en_US
dc.departmentFakülteler, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Beslenme ve Diyetetik Bölümüen_US
dc.description.abstractGastronomi Mühendisliği kitabının amacı; mühendislik bilimi perspektifi ile gastronomi alanına yeni bir bakış açısı getirmek ve gastronomi mühendisliğinin temel bileşenlerinin ana özelliklerini açıklamaktır. Kitabın diğer bir hedefi ise mutfakta, mühendislik prensiplerini ve araçlarını kullanarak yaratıcı ve yenilikçi yemeklerin hazırlanmasını sağlamaktır. Kitabımız, kısaca gastronomi mühendisliğinin temel kazanımları ile mutfak uygulamalarında fiziksel ve kimyasal dönüşümlere rehberlik ederek en iyi kalite, lezzet ve görsellikte yemeklerin nasıl tasarlanacağını anlatmaktadır. Bu bağlamda kitabın konuları aşçıların, gastronomi uzmanlarının, turizmcilerin, gıda teknikerlerinin, diyetisyenlerin ve gıda mühendislerinin çalışma alanlarını kapsamaktadır. Bununla birlikte Aşçılık, Gastronomi ve Mutfak Sanatları, Turizm İşletmeciliği, Gıda Teknolojisi, Beslenme ve Diyetetik ve Gıda Mühendisliği bölümleri için önemli bir ders kaynağı olacaktır.en_US
dc.identifier.citationTabak, T., Taş, M., & Mutlu, H. (2023). Mühendislik içeren bir menü. M. Doğan (Ed.), Gastronomi Mühendisliği içinde (pp. 255-271). İstanbul: Nobel Akademik Yayıncılık.en_US
dc.identifier.endpage271en_US
dc.identifier.isbn9786253974169
dc.identifier.isbn9786253974152
dc.identifier.startpage255en_US
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.13055/614
dc.institutionauthorMutlu, Hayrettin
dc.language.isotren_US
dc.publisherNobel Akademik Yayıncılıken_US
dc.relation.ispartofGastronomi Mühendisliğien_US
dc.relation.publicationcategoryKitap Bölümü - Ulusalen_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/closedAccessen_US
dc.subjectGastronomi Mühendisliğien_US
dc.subjectMenüen_US
dc.subjectYemek Yeme Sanatıen_US
dc.subjectMutfaken_US
dc.titleMühendislik içeren bir menüen_US
dc.typeBook Chapteren_US
dspace.entity.typePublication

Dosyalar

Orijinal paket
Listeleniyor 1 - 1 / 1
Kapalı Erişim
İsim:
Mühendislik içeren bir menü.pdf
Boyut:
2 MB
Biçim:
Adobe Portable Document Format
Açıklama:
Tam Metin / Full Text
Lisans paketi
Listeleniyor 1 - 1 / 1
Kapalı Erişim
İsim:
license.txt
Boyut:
1.44 KB
Biçim:
Item-specific license agreed upon to submission
Açıklama: